Honda GL 1800 Gold Wing tillbaka

Efter några års bortavaro är ikonen Gold Wing återigen tillbaka på Hondas modellprogram. Den nya  modellen behåller boxersexan på 1800-kubik, men ramen, framfjädringen, utformningen och utrustningen är helt ny. Dessutom kan man välja en sjuväxlad dubbelkopplingslåda med backväxel. Den manuella sexväxlade lådan har som tidigare elektrisk backväxel.

Motorns storlek är samma, men tvåventilssystemet har skrotats till förmån för ett modernt fyverntilssystem. Effekten har stigit från 118 hästar till 124 hästar och vridmomentet från 167 Nm till 170 Nm. Ride-by-wire möjliggör olika körprogram, och nya Wingen har fyra: Tour, Sport, Economy och Rain. Även greppkontroll finns numera på plats. Gold Wing använder också en start-stop-funktion liknande den som används i bilar. Motorn stannar efter tre sekunders tomgång och startar sedan automatiskt när man vrider på gashandtaget.

Bygget har lättats runt 40 kilo, beroende på vilken modell man väljer. Vi noterar Apple Car Play i displayen, elektrisk förspänning av fjädringen, däcktryckskontroll, GPS med tio års fria uppdateringar, hjälp vid start i backe mm mm.


Läs mer i Motorrad nr 10 som ligger ute den 9 november!

Motorrad ligger ute på över 1000 försäljningsställen i Sverige. Om den ändå saknas i din butik: Be expediten att de tar hem den. Motorrad har tidningskod: Tidsam 4300. Du kan också beställa den från redaktionen via vårt kontaktformulär.

 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser