GS Trophy – lerigt som på GGN i Sydafrika

– En motorcykeldröm just gått i uppfyllelse. Bara synen med över 50 äventyrskittade F 800 GS uppradade i garaget i Johannesburg var en bra start på dagen, berättar den svenske deltagaren Per Wallin.

Vi började med 25 mils körning i vänstertrafik, vilket är en utmaning i sig. Därefter jobbade vi vi oss vidare ut mot vildmarken och till slut äventyrslodgen Country Trax där det var dags för
navigationstest. Country Trax är en anläggning byggd enbart för lek och träning för oss som gillar offroadkörning. Har du vägarna förbi kan ägaren Jan säkert sätta ihop ett paket till dig, totalt sett har
de runt 500 gäster per år.

– Själva navigationstestet gick väl… sådär… eller rättare sagt vi körde den tuffaste terrängen, rakt på målet, men vi tog kanske inte alltid den snabbaste vägen, konstaterade Per Wallin.

– Men är det inte just det som är poängen med motorcykelkörning? Vi hade kul, hoppade högt, sladdade vilt och kom till slut i mål, lägger Börre Skiaker till.

Team Nordic ligger för tillfället på sjunde plats, men målet är att jobba sig uppåt under morgondagen. Team Nordic utgörs av Jussi Ali-Lekkala, Børre Skiaker, Per Wallin och följeslagaren Magnus Johansson – chefredaktören från Bike.

Du kan följa utvecklingen här på bike.se och på facebook

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser