Första segern med nya teamet för Christoffer Bergman

Christoffer Bergman fick onekligen en bra start på sitt nya samarbete med Wojcik Racing Team.

Som vi rapporterat tidigare kommer Christoffer Bergman att köra med polska Wojcik Racing Team för resten av VM i Endurance. Christoffer kommer också att tävla i Alpe Adria Cup som nu är FIM European 1000cc Superstock Cup. Teamet har som målsättning att vara i mästerskapets toppskikt i slutet av säsongen.

Efter ett tekniskt problem i första racet, där Christoffer Bergman var tvungen att besöka depån, var han ändå i bra form och kände att saker och ting stod rätt till. Sedan, under sista varvet i samma race drog tre förare i backen. Detta gav en extra stor möjlighet till Christoffer att ändå var med i topp om han skulle klara av att förvalta det på rätt sätt. Och det kunde han.

Från sin Pole Position i race 2 tog han en klar ledning som bara ökade ju längre racet fortlöpte, och första segern var ett faktum. Tysken Aunaud Friedrich vann det första racet och slutade på andra plats efter Chris i race 2, vilket innebär att Chris ligger tvåa i tabellen. Nästa race i serien körs på Tyska Oschersleben i juni, men Christoffer är tillbaka på Slovakia Ring redan den 11 Maj för att delta i VM i Endurance.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser