Förbeställ XBike 2023, årets Offroad Special!

Äntligen dags för en av vårens höjdpunkter, XBike är Bikes specialnummer om allt som händer där vägen tar slut och bortom det.

I XBike 2023 kör vi sju mellanklassoffroadare på Sicilien. En tuff resa med minimalt med asfalt och maximalt med grovt grus, där vi sätter de sju kombattanterna på svåra prövningar.

Vidare ett par artiklar om 2022 års Gotland Grand National ur olika förares synvinklar. Världens största endurotävling slog faktiskt publikrekord och siktar än större framgång till i år då tävlingen firar 40 år!

För att förlänga säsongen och även köra enduro på kvällar och nätter, presenterar vi en stor produktsammanfattning över marknadens enduroljus. Hela åtta olika pannlampor och åtta hojlampor visas upp och provkörs i skogens beckmörker. De flesta ur startfältet är dessutom svenska konstruktioner.

Bikes medarbetare, Mona Pekarek, åker till Portugal på en av extremenduromästaren Graham Jarvis enduroturer. Samtidigt provkör hon de läckra endurohojarna Husqvarna Heritage, 80-talsdesign som får det att vattnas i munnen på endurofantaster.

Okej då, lite asfalt blir det också. En fräck duell mellan kusinerna KTM 690 SMC och GASGAS SM 700. Orange mot rött, vem vinner?!

När natten är som mörkast, vattnet som blötast och temperaturen som eländigast, då kör man Novemberkåsan. Fredrik och Simon Lundgren åkte till Bollnäs för att se den svenska eliten göra upp.

Vi testar även mjuka packväskor, den typ av bagagelösningar som tål slit och släng och en del vurpor på din nästa adventure-resa.

Beställ XBike 2023 innan den 10 mars genom att klicka här.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser