Flossie – testroboten

 

Castrol har en robot som testförare under alla sina tester av oljor för motorcyklar och skotrar. Nej, det handlar inte om en apparat som kör ifrån Rossi och grabbarna på tävlingsbanan, utan om en robot som sköter alla manövrar på motorcykeln inne på testbänken. 
Castrols robot heter Flossie och används för att testa en mängd olika smörjmedel för ett brett spektrum av tvåhjulingar. Flossie är utrustad med ett självinlärningsläge för att kunna lära sig växlingsmönster, kopplingskänsla och gasrespons – precis som alla mänskliga förare.
Till skillnad från människor kan den här maskinen däremot utföra exakt samma växlingar eller acellerera exakt likadant gång på gång, vilket tillåter den tillförlitlighet och upprepning som är avgörande för kemister för att analysera data snabbt .
Sedan har Flossie andra tydliga fördelar . Flossie blir inte trött, kan jobba 24 timmar om dygnet, klagar inte över den dåliga lönen eller går med i fackförbundet.
Så hur lång tid tar det innan den första roboten är snabbare runt Assen eller Monza, än världens snabbaste människa? Vad tror du?

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser