Fina depåtält från XL Moto

Alla har sett dem, ”24 MX-tälten. Crossåkaren, bandagsentusiasten, till och med loppisfyndaren.
På landets alla depåer för cross, enduro och roadracing, samt otroligt nog på Jokkmokks marknad.

Ett genialt marknadsföringstrick av Pierce, företaget bakom 24 MX och XL Moto. Ville man ha ett schysst depåtält för bara 6-7 år sedan var man tvungen att tillhöra eliten av sponsrade raceförare. Det ändrade Pierce på i ett nafs när man på bred front lanserade ett billigt och lätt uppfällbart depåtält. Lite väl billigt i början kan väl erkännas, när sommarstormarna dundrade fram över landets tävlingsbanor så kunde faktiskt metallkonstuktonen i tälten knäckas i extremfall. Detta är numer ett minne blott. Numer finns de i gul eller svart XL Moto-design så man slipper ha med sig ”crosstältet” på RR-banan.

Oavsett vilken typ av hoj man föredrar, känner vi alla till den där smått euforiska, och ibland pirriga oj-nu-kom-jag-för-fort-in, känslan när man lägger hojen lite lätt och sedan gasar ur kurvorna. Man känner sig lite farlig! En del nöjer sig med kurviga vägar, andra kör bana!

Har man någonsin kört bana, vare sig det gäller knix-kurs eller ren bankörning, har man nog upptäckt hur mycket vädrets makter betyder.
Förställ dig en varm och solig dag som gör att det ser ut som vatten strax ovanför asfalten och du just avslutat ditt första pass på banan. Skinnstället sitter slickat utmed hela kroppen och känns som en portabel, högst personlig och en smula generande och efterhängsen bastu. Att försökta kränga av sig stället och samtidigt bevara någon slags värdighet, är i det närmaste omöjligt. Då kan man göra det lite lättare för sig och ha ett depåtält där man kan hänge sig åt mer eller mindre värdiga tekniker för att få av sig stället, utan att behöva tänka på omgivningen och efteråt lugnt vika bort väggarna och avnjuta din dryck och se ut över raderna av hojar.

Detsamma gäller om det nyckfulla skandinaviska vädret väljer att visa sig från sin lite grinigare sida, med regn och blåst, då man med kalla och fuktiga sparrisfingrar försöker fälla ner överdelen för att sätta på sig en tjocktröja och förhoppningsvis hinna torka och få upp värmen innan nästa pass, då är det härligt med ett depåtält som skyddar mot vindbyar och regn. Möjligheterna är oändliga, både för dig och din hoj. Du kan till exempel börja med att klicka här på XLmoto för att läsa mer om deras snabbmonterade tält.

Annons

Annons

Senaste utgåvan