Exklusiva Ecosse Titanium

Amerika är vanligtvis inte förknippat med måttfullhet och det här är inget undantag. Byggaren Donald Atchison är grundaren av Ecosse motoworks som har specialiserat sig på extremt exklusiva byggen med de absolut finaste materialen och de bästa komponenterna som går att köpas för pengar.

Ecosse Titanium har ram av titanium, fälgar av kolfiber med ett fint lager av klarlack över sig, Öhlins-komponenter i klass med vad som används i MotoGP. Kåporna är handtillverkade och i kolfiber, lacken har handmålade pinstripes. Avgassystemet är självklart också det handtillverkat och i titan.

Motorn, en V-twin på 2150-kubik är självklart även den handbyggd och levererar 200-hästkrafter på bakhjulet. Effekten triggas av en kompressor och kyls av en intercooler. Bromsarna är från ISR, vilket tillsammans med fjädringen nästan gör skapelsen till en reklampelare för vårt avlånga land.

Klyschan, ”frågar du efter priset så har du inte råd” stämmer in utmärkt på den här modellen. Men om ni sitter i samma sits som mig kan jag informera om att den kan bli din för 1,8 miljoner kronor. Skynda dig, det finns endast tio-exemplar att tillgå.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser