Elliot Gröndahl i Guinness Rekordbok!

Världens längsta ”No Hands Motorcycle Wheelie” lyder 918,24 meter!

Elliot Gröndahl, en svensk motorcykelstuntförare, med över ett decenniums erfarenhet, har
uppnått en hedersvärd milstolpe genom att säkra en världsrekordtitel för
längsta ”No Hands Motorcycle Wheelie”. Rekordet blev officiellt godkänt och certifierat av
Guinness World Records organisation fredagen den 13 oktober 2023.

Rekordförsöket ägde rum den 28 juli i år på Mantorp Park, där deras 1000 meter dragracing-strip fungerade som ett perfekt tillfälle att slå det nuvarande rekordet på 580 meter från 2022, av
Litauiske Red Bull-stuntföraren Aras Gibieža.
Efter några försök klarade Elliot i stort sett hela rakan och slutade på 918,245 meter. Elliots team hade förberett noga för att säkerställa att rekordet blev korrekt utfört, genom att använda både manuellt manövrerade mätverktyg och avancerad GPS-utrustning för att få exakt avstånd dokumenterat. Flera videokameror, inklusive en drönare, fångade rekordet genom att föreviga no-hands-wheelien från olika vinklar.
Elliot körde en helt ny KTM 450 SMR som bara hade 2,2 timmars gångtid efter evenemanget.
KTM och Elliot har haft ett nära samarbete allt sedan Elliot lämnade stunt-moppen och klev över till motorcykel. Elliots shower är välkända i Norden och numer erbjuder Elliot också fyra hjul i sina shower i form av en liten ”hot rod”-bil. Över en miljon människor har sett Elliots resa till detta rekord genom hans sociala medier. Kanske kommer vi att se fler rekordförsök från herr Gröndahl i framtiden!

Annons

Annons

Senaste utgåvan