Eldrivna BMW CE02

BMW Motorrad fortsätter sin satsning på eldrivna tvåhjulingar med lanseringen av BMW CE 02.

BMW Motorrad har presenterat CE 02, en unik blandning av elskoter och elmotorcykel, som erbjuder ett spännande alternativ för stadskörning med sin futuristiska design och innovativa funktioner.

CE 02 finns i två effektvarianter: med en maximal effekt på 15 hk (11 kW / 14,75 hk / märkeffekt 6 kW eller 8 hk) kan personer från 16 år och uppåt köra modellen. BMW presenterar även en strypt version med 5 hk (3,7 kW / 4,9 hk) som är begränsad till 45 km/h och uppfyller kraven för körkortsklass AM.

Med en topphastighet på 95 km/h och en räckvidd på mer än 90 km (enligt WMTC) för 11 kW-versionen är CE 02 även lämplig för motorvägshastigheter. Den låga vikten på endast 132 kg för 11 kW-versionen och 119 kg för 4 kW-versionen, tillsammans med en låg sitthöjd på 750 mm, borga för smidig hantering.

CE 02 erbjuder körlägen ”Flow” och ”Surf” som standard, vilket sägs möjliggöra optimal anpassning till stadstrafik respektive en mer dynamisk körupplevelse utanför staden. Med HIGHLINE-utrustningen som tillval eller som original BMW Motorrad-tillbehör är det sportigare ”Flash”-läget tillgängligt.

CE 02 levereras som standard med en extern laddare med en laddningseffekt på 0,9 kW. En snabbladdare med en laddningseffekt på 1,5 kW finns som HIGHLINE tillvals-utrustning eller som original BMW Motorrad-tillbehör (endast för 11 kW-versionen).

CE 02 kommer med en stålrörsram, teleskopframgaffel, enkelsidig svingarm och gjutna lättmetallfälgar. En TFT-skärm informerar föraren om hastighet, batterinivå med mera.

BMW Motorrad Connected-appen kan användas för att visa förväntad räckvidd på resterande batteriladdning. BMW Motorrad Connected Services gör det möjligt att när som helst se CE 02:s laddningsstatus och annan fordonsinformation.

Annons

Annons

Senaste utgåvan