Eldrivna balanscyklar från Husqvarna

Husqvarna Motorcycles har bildat ett spännande partnerskap med tillverkaren av elektriska balanscykeln STACYC för att erbjuda två racerinspirerade modeller – Husqvarna Motorcycles Replica 12eDrive och 16eDrive. För framtidens motorcyklister.

Så kallade balanscyklar har visat vara det perfekta sättet för barn att träna upp balansen och lära sig cykla och köra motorcykel. Husqvarna Motorcycles Replica STACYC-modellerna har tre valbara energilägen, liksom ett icke-motoriserat läge, så att yngre förare kan ta sig fram i sin egen takt. Den eldrivna balanscykeln hjälper till att utveckla viktig koordination, bland annat mellan balans och gasreglering.

Modellerna uppges erbjuda en körtid på upp till 60 minuter per laddning, där snabbladdning lämnar lite tid att vila. Den minsta modellen i sortimentet, Replica 12eDrive, uppges vara perfekt för pojkar och tjejer på 3-5 år. Genom att välja cruisingläget, där ingen motorkraft överförs till bakhjulet, med dess låga sitthöjd på 33 cm och 12-tums hjul, kan man snabbt lära sig de grundläggande färdigheterna att sparka med benen för att därefter balansera fram uppe i fart. När barnet väl har lyckats med detta är det dags att välja ett av de tre effektlägena.

12eDrive toppar 8, 11 eller 14 km/h. För längre eller mer självsäkra 4-8-åriga ungdomar har Replica 16eDrive en kraftfullare borstlös motor med högre effekt, med tre körlägen som gör att förare kan nå 8, 12 och 21 km/h. Tillsammans med ett aluminiumchassi, 43 cm sitthöjd och 16-tums hjul kan den hantera tuffare terräng, vid högre hastigheter.

Både 12eDrive- och 16eDrive-modellerna lär vara det perfekta sättet för att ge barnen sin första smak av det roliga med tvåhjulig frihet, för att sedan ta steget till större motorcyklar, exempelvis eldrivna motocrosshojen Husqvarna Motorcycles EE 5.

Husqvarna Motorcycles Replica 12eDrive och 16eDrive finns att köpa hos auktoriserade Husqvarna Motorcycles-återförsäljare nu.

Annons

Annons

Senaste utgåvan