Eldrivet Honda Hornet-koncept

Under det traditionella nyårsfirandet Rose Parade i Pasadena, Kalifornien, presenterade Honda en koncept-motorcykel, tillverkad av fogskum, som mycket väl kan ge en fingervisning om hur en eldriven Honda Hornet skulle kunna se ut.

Hondas ”Forever Determined” Rose Parade-flotta belyser nya initiativ som Honda tar – från vägen till racebanan till skyarna – där Honda förbereder sig för en helt elektrisk framtid. Honda strävar efter det globala målet om koldioxidneutralitet för alla produkter och företagsaktiviteter till 2050, inklusive en vision om 100% försäljning av elektrifierade fordon i Nordamerika till 2040.

Honda USA har annonserat denna nya motorcykelmodell som en ”elmotorcykel”. Men vi får ta det hela med en liten klackspark, för ännu finns inte mer detaljerad information eller ens tekniska data tillgänglig. Men i samband med 2022 års motorcykelmässa EICMA i Milano, presenterades Hondas första elscooter för Europa, EM:1e, och det kommer inte som någon överraskning av Honda inom en snar framtid kommer att presentera sin första riktiga elmotorcykel, kanske rent utav en eldriven variant av Honda Hornet.

Annons

Annons

Senaste utgåvan