Ducati Scrambler uppdateras

Ducati har uppgraderat sina 803-kubiks Scrambler-modeller inför 2023, vilket resulterat i en viktminskning på 4 kilogram. Dessutom har modellerna fått nya förarhjälpmedel och en ny TFT-instrumentering.

Den senaste generationens Ducati Scrambler har blivit omdesignad, men behållit den anda som har gjort den här familjen till en världsomfattande framgång med hundratusentals fans: en för Ducati viktig motorcykel, som är rolig, lättkörd och med en härlig personlighet.

Scrambler-familjen 2023 består av modellerna Icon, Full Throttle och Nightshift, där alla tre använder samma reviderade motor- och chassidelar. Basmodellen Icon får en omdesignad tank- och sadelenhet, där kåporna är utbytbara för ett unikt färgschema.

Full Throttle är den sportigaste modellen i sortimentet och sägs vara inspirerat av amerikanska flattrack-racers. Siffran 62 under sadeln hyllar introduktionen av Ducati Scrambler-namnet, redan 1962. Dessutom ingår en homologerad Termignoni-ljuddämpare.

Nightshift erbjuder lite mer caféracerstil med rakare styre och en spegel i vardera änden. Modellen toppas med en blandning av glansig och matt finish, och fälgar med blå ekrar.

Bortsett från de visuella förändringarna uppger Ducati att motorn nu är 2,5 kg lättare, med en ny koppling som ska ge mjukare hantering.

Förutom att den är lättare att manövrera är kopplingen också mindre till storleken – vilket ger mer utrymme åt förarens fot – och har nu fått sällskap av en ny växeltrumma som ska bidra till bättre funktion. 

Fackverksramen har också omdesignats, liksom den nya svingarmen, och den omplacerade stötdämparen som nu placerats mer centralt hos motorcykeln.

Till skillnad från tidigare finns det nu också en separat bakram. Vidare har samtliga modeller fått omdesignade 18-tums främre och 17-tums bakfälgar.

Den nya Ride-by-wire-regleringen möjliggör införandet av antispinn, plus flera körlägen.

Det finns också kurv-ABS, främre och bakre LED-belysning och en upp/ned-quickshifter som standard på Full Throttle, medan det är tillval på övriga.

Den nya instrumenteringen har en 4,3-tums TFT-skärm med mobil anslutning. 

Rek ca pris i SVERIGE: 

Scrambler IconRed / Yellow / Black    118.500   
Scrambler NightshiftBlue    130.900
Scrambler Full ThrottleRosso GP’19 & Dark
Stealth
    130.900

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser