Ducati bekräftar planer på V4-sportmotorcykel

Ducatis VD Claudio Domenicali har meddelat att dess V4-motor kommer till deras produktionshojar, men det lär sannolikt dröja till åtminstone år 2019.

Det har ryktats om en V4-ersättare till Panigale ett tag men nu har dessa rykten verifierats av Domenicali, som bekräftat att planerna för en V4 Superbike från Ducati är ”mycket, mycket närmare.”

Under sitt tal vid Ducatis MotoGP-team-presentation sa Domenicali:

”Motorutvecklingen som vi har utfört i MotoGP har varit exceptionellt. Vi har en motor som är mycket pålitlig, mycket lätt, kompakt och har en hel del intressant teknik. Vi funderar allvarligt på att erbjuda det till våra kunder, eftersom det är ett mästerverk inom ingenjörskonst.

”Det måste översättas till något rimligt som kan säljas till kunder, till ett vettigt pris. Så det kommer inte att vara en exotisk motorcykel som Desmosedici, men en high-end sporthoj. Vi kan inte säga exakt när det kommer att hända, men det närmar sig. ”

Paulo Ciabatti, Ducati Corse sportchef, kan ha gett en indikation om när den nya V4:an kan tänkas komma, då han uppgav att Ducati World Superbike team kommer att fortsätta att tävla med Panigale under 2017 och 2018.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser