Etappseger för ’Nacho’ Cornejo

Vilodagen i Riyadh verkar inte minst ha gynnat förarna i Monster Energy Honda Team – vilket tydligt avspeglar sig i resultaten från den sjunde etappen – där förarna gasade fram på väg mot Saudiarabiens huvudstad och den nya Al Dawadimi-bivacken. Chilenska Honda-föraren ’Nacho’ Cornejo vann söndagens etapp medan teamkompisen Barreda noterades för den tredje snabbaste tiden för dagen.

För att inleda den andra och avgörande tävlingsveckan utkämpades de inledande kilometrarna på den sjunde etappen – efter en transportsektion – med några riktigt snabba partier, späckade med stenar, följt av hundra kilometer sanddyner. Det fanns gott om sand och navigering i beredskap under specialsträckans 402 kilometrar.

I Dakarrallyt kan vad som helst hända. Efter vad som var en riktigt häftig första vecka av ökenracing för GASGAS Factory Racings Daniel Sanders, fick australiensarens rally ett tråkigt slut under söndagen efter att en krasch resulterade i att han trasade sönder sin vänstra armbåge och handled!

Trots den enorma besvikelsen för Daniel och teamet, övervann Sam Sunderland en riktigt tuff etapp för att prestera som en mästare och navigera utmärkt. Efter att ha slutfört etappen och samtidigt förlorat minimalt med tid gentemot sina rivaler ligger Sam nu på fjärde plats totalt i den preliminära ställningen, knappt sex minuter efter den nya tävlingsledaren.

Red Bull KTM Factory Racings Kevin Benavides var näst snabbast på den långa etappen. På så sätt klättrar argentinaren upp till tredjeplatsen totalt i den preliminära totalställningen, en plats bakom teamkamraten Matthias Walkner, som höll täten under det mesta av dagens special för att slutligen ta en 24:e plats. Toby Price slutade som nionde snabbast för dagen, medan Danilo Petrucci framgångsrikt fullbordade den svåra etappen på 30:e plats.

Under söndagen hade Luciano Benavides sin bästa dag i Dakarrallyt 2022 hittills, med en utmärkt körning för att sluta på fjärde plats på den tekniskt krävande specialen. Medan andra kämpade med navigeringen som krävdes för att framgångsrikt klara etappen utan problem, arbetade Husqvarna Factory Racing-föraren skickligt sig igenom rutten och höll ett bra tempo.

Snabb direkt från sin 15:e plats startposition, efter att han gasade ut på specialsträckan, kunde Benavides arbeta sig upp till femte plats i slutet av den ansenliga sektionen av sanddyner som dominerade den inledande halvan av dagens special. Därifrån behöll FR 450 Rally-föraren sin topp-fem-placering när han tog sig an den tuffare och mer utmanande andra halvan av specialen på vägen till Al Dawadimi.

Måndagens etapp

Med totalt 830 kilometer kommer morgondagen att vara den längsta etappen i 2022 års Dakarrally. Efter att ha startat från Al Dawadimi-bivacken kommer dagen inledas med en transportsträcka för att nå starten av specialen, 395 kilometer av specialsträcka med mycket sand och sanddyner genom dalarna i södra landet, för att slutligen avverka en längre transport på väg innan ankomst till Wadi Ad-Dawasir-bivacken.

Annons

Annons

Senaste utgåvan