Chopper mot prostatacancer

Här följer hela pressmeddelandet från Cancerfonden;

Tony byggde en chopper för pappas skull
– nu auktioneras den ut på Tradera i Mustaschkampen

Tony Johnsson från Vollsjö i Skåne är en riktig livräddare. I tre år har han byggt på en värstingmotorcykel, en så kallad chopper, som auktioneras ut till förmån för kampen mot prostatacancer. Ett bygge som drivits av det engagemang Tony fått efter faderns bortgång i cancer.

Under maj månad pågår Cancerfondens årliga aktivitet mot prostatacancer, Mustaschkampen. Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform och Cancerfonden vill med mustaschen som symbol få svenska folket att lära sig mer om prostatacancer och samla in pengar till fortsatt forskning.

– Pappa dog i cancer, och en av killarna som varit med och byggt choppern har även han drabbats av cancer, så jag kände helt enkelt att jag ville göra en insats. Eftersom motorcyklar är mitt stora intresse föll sig detta naturligt. Vi har byggt i tre år, så det är en gedigen hoj, berättar Tony.

Nu är Tonys värstinghoj klar, och under maj auktioneras den ut på Mustaschkampens webbauktion på Tradera. I påskas premiärvisades den på Elmiamässan i Jönköping. Då förärade den kände bil- och motorcykelbyggaren Chip Foose, TV-celebritet från USA, Tony ett besök. En symbolisk sista skruv sattes på plats och förevigades på bild.

– Det är en riktigt unik och snygg motorcykel byggd med omsorg och detaljrikedom, så jag har svårt att se att den skulle gå för under 250 000, säger Tony.

Senaste budet på Tonys chopper är 150 000 kronor, men auktionen pågår hela månaden ut, och förhoppningsvis landar slutpriset bra mycket högre.

Annons

Annons