Brammo lanserar officiellt Empulse

Brammo har redan haft Enertia ute på marknaden men utökar nu officiellt med Empulse, en modell som det har pratats om i några år. Produktionsklar ser modellen i stort sett identisk ut med prototypen och vattenkylningen och den sexväxlade lådan, som ska vara unikt bland elmotorcyklar, finns kvar. Precis som tidigare ska den klara 160 kilometer i timmen i toppfart och runt 16 mils räckvidd. Förutom grundmodellen kommer en med tillägget R som har samma teknik men fler kolfiberdetaljer. Viktmässigt är de 200 kilo den väger något mer än prototypens 177.

Priset i USA blir 16995 dollar, lika mycket som en Ducati 1199 Panigale kostar. R-versionen kostar ytterligare 2000 dollar. Runt 2000 personer har redan förbeställt en Empulse och tillverkningen ska starta under sista kvartalet i år. 2010 sa Brammo att de skulle erbjuda en modell för under 10000 dollar.

När E-bike of the year kördes för två veckor sedan i Belgien fanns Brammo på plats men utom tävlan då de inte hade någon färdig Empulse. Läs mer om det evenemanget i Bike 7 som kommer ut i butik 5 juni.

Annons

Annons

Senaste utgåvan