BMW Motorrad Vision AMBY

Som ett helt nytt koncept mellan cykel och motorcykel utnyttjar BMW Motorrad Vision AMBY senaste tekniken för framtidens innovativa, urbana rörlighet.

BMW Motorrad Vision AMBY är en av fem olika konceptmodeller som BMW Group kommer att visa upp vid IAA Mobility 2021 i München för att peka ut sin vision för en individuell rörlighet i och runt stadsmiljön.

AMBY står för “Adaptive Mobility”. BMW Motorrad Vision AMBY tolkar den grundläggande idén om adaptiv stadsrörlighet på två hjul baserat på olika aspekter. Fordonet är eldrivet med tre hastighetsnivåer för olika vägtyper. Körningen tillåter upp till 25 km/h på cykelvägar, upp till 45 km/h på innerstadsvägar och upp till en toppfart på 60 km/h på flerfiliga vägar och utanför staden. En hjälm, regskylt och relevant körkort krävs dock för att kunna dra fram i högre hastigheter. Hastigheten hos BMW Motorrad Vision AMBY regleras med gasreglaget och har fotstöd istället för pedaler, vilket är typiskt för en motorcykel. BMW har även visat upp en liknande konceptmodell (BMW i Vision AMBY) där du måste trampa med pedaler för att elmotorn ska aktiveras).

Fram sitter ett 26-tums hjul, medan vi bak finner ett 24-tums hjul. Den fast integrerade sadeln har en sitthöjd på 830 mm är en lika typisk motorcykelfunktion som de fasta fotpinnarna.

Sadeln fungerar också som ett designelement över den plana, stigande övre ramsektionen.

Den stora batteri-enheten och drivenheten bildar ett mörkt grafiskt block i mitten av ramen.

Med en totalvikt på bara 65 kg är BMW Motorrad Vision AMBY betydligt lättare än andra motorcyklar, vilket garanterar utmärkt manövrerbarhet och smidighet.

I nuläget har BMW inte publicerat några fakta kring vare sig batterikapacitet eller motor.

Snabba fakta BMW Motorrad Vision AMBY :

Batteri: inte specificerat

Uteffekt: inte specificerad

Maxhastighet – Vmod1: upp till 25 km/h

Maxhastighet – Vmod2: upp till 45 km/h

Maxhastighet – Vmodmax: upp till 60 km/h

Räckvidd: ca. 110 km

Hjul: Grovnabbade däck – 26 tum fram och 24 tum bak

Sitthöjd: 830 mm

Vikt: ca. 65 kg

Annons

Annons

Senaste utgåvan