Blixtsnabb laddning

Batteriföretaget Enevate har tillkännagett ett partnerskap med Lightning Motorcycles för att förse deras Strike Carbon-elmotorcykel med nya avancerade litiumjonceller som kan komma att revolutionera laddningstiderna.

Det kaliforniska företaget Enevate är specialiserat på extrem snabbladdning och högenergidensitets-batteriteknologier för elfordon, känd som XFC-Energy Technology, som syftar till att minska laddtiderna.

Som en del av samarbetet har Lightning installerat ett 24-kWh batteripaket med XFC-teknik hos en av företagets Strike Carbon-motorcyklar. Vid laddning med 400 ampere levererades en laddningshastighet på närmare 5C. Dessa blixtrande snabba specifikationer uppges ha resulterat i en laddningstid på mindre än 10 minuter för att nå en batteriladdning som uppges räcka för cirka 20 mils räckvidd.

Förutom snabbladdning sägs XFC-tekniken ge högre energitäthet och längre räckvidd jämfört med befintliga batterier. Det påstås också ha förbättrad lågtemperaturdrift, lägre produktionskostnader och säkerhetsfördelar jämfört med befintlig teknik.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser