Bautista: 6 – resten av världen: 0


Ducati har just säkrat sin sjätte seger av sex i årets WSBK – de vann alla tre på Phillip Island och alla tre i Burinam, Thailand.

Cykeln verkar vara helt oslagbar och just nu ser det ut som att Kawasaki, Yamaha, BMW och Honda kommer att få agera statister under resten av säsongen.
Resultatlistan berättar dock inte hela sanningen. Ducati har en stor fördel: Alvaro Bautista.
Spanjoren har en VM-titel i 125 och en lång karriär i MotoGP bakom sig – de senaste två åren på Ducati. Erfarenheten av de snabbaste maskinerna i världen har gett honom en körstil och ett sätt att behärska cykeln som ingen av de andra förarna kan matcha. Jämfört med de andra förarna – inklusive Jonathan Rea – rör sig Bautista mer, men mycket mjukare på cykeln. I svängen har han en typisk MotoGP-stil: Han håller överkroppen lågt och långt fram längs sidan av cykeln med knäet fasthäktat i kanten på sadeln. Alla rörelser på cykeln är mjuka och smidiga, han håller blicken långt, långt fram och körningen är sömlöst elegant.
Jonathan Rea är fortfarande den bästa av de övriga, men Bautista sätter skillnaden mellan en erfaren MotoGP-förare och en WSBK-förare i sitt rätta perspektiv. Det visas också i och med att de andra Ducati-förarna inte är i närheten av samma prestationsnivå som Bautista.
Ja – Ducatin går fort. Ja – Ducati drar nytta av erfarenheterna från fabrikens MotoGP-satsning. Men – Ducatis största trumfkort är Alvaro Bautista.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser