Avancerad snabbväxel för R1

BlipBox är utvecklad av Mick Boasman som har sin verkstad bredvid racingbanan Silverstone i Storbritannien. Mick är välkänd i racingvärlden för sina kunskaper om Magneti Marelli och för att under de senaste tre åren ha utvecklat produkter som Blipbox. Mick har varit delaktig inom racingen de senaste 20 åren och har arbetat med cyklar som Foggy Petronas Racing-cyklarna.
Vid MPC Racing har Mick arbetat med olika projekt. Bland annat med att utveckla BlipBox för nya cyklar som kommer ut på marknaden.
För närvarande finns BlipBox för följande hojar: Ducati 899, 959, 1199 Kawasaki ZX10 -16 samt Yamaha R1 och R6
Vad gör den här auto-blippern?
Denna miniatyrmodul ger en fullt programmerbar mellangas ”auto blip” när en signal kommer från föraren att han vill växla ned.
Nedväxlingssignalen kommer från en givare som integrerats i växlingsmekanismen. Det finns ingen återkoppling från motorcykelns ECU och alla befintliga givare förblir på plats.
Data från gasreglaget och den inbyggda CAN-bussen används för att bestämma de optimala växlingsparametrarna. Kablaget är redan klart och man ansluter den med hjälp färdiga kopplingar. Installationen och injusteringen tar normalt 30 minuter.
Blip-Box-Pro för R1 kommer helt förprogrammerad med en passande ”blip map” som gör att man kan växla både upp och ner utan att använda kopplingen. Inga övriga delar eller anpassning behövs och den befintliga växlingsomkopplaren ersätts helt enkelt av en ny, liten givare.
Denna produkt är avsedd för förare som både vill växla ned och upp utan koppling, vid körning på väg, bandagar och tävling. BlipBox ersätter också cykelns befintliga snabbväxel och tar därmed över snabbväxlingsfunktionen, vilket möjliggör en fullt programmerbar växlingsfunktion.
Idag finns det tre olika typer av snabbväxlar tillgängliga på marknaden, men hittills är det bara BlipBox har en ”second blip”-funktion som säkerställer maximal styrning av bakhjulets driftning under nedväxling.
Priset är 9995 kronor inklusive montering, som görs hos Bike Trollhättan. För mer info, kontakta Patrik Carvall, 0520-48 80 37.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser