Årets Centopassi äger rum i de västra alperna!

Tävlingen, som är arrangerad av Ducati, är dedikerad till de hojåkare som älskar att köra slingriga bergsvägar och är du en av dem bör du passa på i år. Nästa år byts omgivningen och det område tävlingen arrangeras i.

Centopassi som tävling föddes år 2003 och var riktad till de förare som sökte en utmaning i körning på slingriga bergsvägar. Tävlingen skapades för att locka fram starka känslor som spänning, nöjen och lagkänsla hos deltagarna.
Den 18:e till 22:a juli i år äger Centopassi rum. Efter att de tävlande träffas i Nice den 18:e juli för att genomgå teknisk briefing och allmänt viktiga upplysningar, lämnar de tävlande den franska kuststaden för att nästkommande dag ta sig mot sitt första mål: Bardonecchia. Deltagarna under 2006 års upplaga kommer att utforska de västra alppassen med etapper som skiljer sig från föregående år. Rutten kommer att vara upplagd i fyra olika etapper om cirka 350 kilometer styck, där den sista etappen tar förarna tillbaka till det första målet Bardonecchia. Förare och publik kommer under eventet att få ta del av aktiviteter, musik och motorcykelutställningar.
Priset för vinnaren i tävlingsklassen kommer att vara en ny Ducati Multistrada 620. Alla förare med en motorcykel som är av årsmodell 1980 eller senare samt har en motor med minst 150 kubik är välkomna att deltaga. Anmälan gör du fram till och med den femte juni i år eller till dess att alla tillgängliga platser är uppbokade. Du genomför anmälan via Centopassis hemsida som du finner längre ner på sidan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser