Aprilia RSV4 XTrenta – exklusiv banracer!

Aprilia har nyligen presenterat en specialversion av sin RSV4 FActory. Den exklusiva hojen RSV4 XTrenta är begränsad till endast 100 exemplar och är troligen redan slutsåld när detta skrivs. Men att dreggla över läcker teknik får vi aldrig nog av så läs gärna vidare.
Om vi börjar med motorn så är den finslipad med högre kompression, en anpassad ECU från Marelli, luftfilter från Sprint Filter och ett helsystem från SC Project. Utan EURO5-hinder pumpar V4:an ur sig hela 230 hästar!
Men det är på den aerodynamiska sidan men hittar flest läckerheter på XTrenta. En kåpa helt tillverkad av kolfiber är basen, addera megastora vingar fram och baktill och historiens första serietillverkade motorcykel med ”underkåpa” monterad på svingen. Allt detta tillsammans genererar 25% högre marktryck, downforce, jämfört med RSV4 Factory och samtidigt 4% mindre luftmotstånd.
En fullt justerbar Öhlinsfjädring säkerställer god markkontakt och XTrenta rullar på ultralätta hjul från Marchesini som bara där minskar vikten med två kilo. Bromsarna sköt av Brembos senaste bromsok GP4-MS och T-Drive bromsskivor på 330 millimeter. Torrvikten stannar på låga 166 kilo.
Har du 50,000 Euro över så tveka inte, ge dig in Aprilia Factory Works hemsida och teckna upp dig på en värsting! Då har du dessutom chansen att få åka ner till Aprilafabriken i Noale och hämta ut din pärla på plats.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser