Aprilia presenterar nya RS-GP för MotoGP-säsongen 2020

I samband med senaste MotoGP-testet på Sepang-banan i Qatar presenterade Aprilia sin nya RS-GP med målet att bli mycket konkurrenskraftigare än tidigare.

Presentationen av nya RS-GP var Aprilias officiella startskott för MotoGP-säsongen 2020. Under vintern genomgick det italienska projektet inget annat än en revolution.

Resultatet är en helt nydesignad RS-GP, baserad på den erfarenhet som samlats under företagets mångåriga racingerfarenhet, med bland annat 54 VM-titlar i bagaget. Aprilias Racingavdelning utformade en prototyp som lär vara optimerad vad gäller alla aspekter, bland annat med nya aerodynamiska egenskaper, som kombineras med en ny V90-motor. Paketet kompletteras med den egenutvecklade ”sömlösa” växellådan, och den specialutvecklade ramen i aluminium, samma material som används för svingarmen. Elektroniken har också getts stor uppmärksamhet.

Teamets struktur, med undantag för några få nya tillägg, förblir i huvudsak oförändrad. Vid sidan om Aprilia Racings VD Massimo Rivola kommer Romano Albesiano vara teknisk chef medan Fausto Gresini är teamchef. De två depåboxarna kommer att styras av Antonio Jimenez och Pietro Caprara, rutinerade chefer i MotoGP-depån.

Annons

Annons

Senaste utgåvan