Äntligen en ny Husqvarna 125:a!!

Väntan har varit lång men nu är den här – Helt nya Svartpilen 125. Vi har blivit retade med ett par luddiga videor i flera dagar men nu lyfter alltså Husqvarna på täcket för sin nya instegshoj. Maskinen är baserad på syskonet KTM 125 Duke men såklart med en helt egen typisk design.

Det var inte igår som Husqvarna hade en 125:a på programmet och mot bakgrund av Duke 125:s enorma framgångar i Europa lär även denna superstylade maskin bli en hit. Vi känner igen oss från storebrorsan Svartpilen 401 med de flesta designelement hämtade därifrån. En rolig offroadorienterad look som ser riktigt buskul ut. Motorn, som numer är godkänd enligt EURO5, lämnar 15 hästkrafter i ett skapligt register och tillsammans med den låga vikten på 146 kilo klarar motorvägstransporter utan att orsaka köbildning.

Bromsarna från ByBre (By Brembo) och fjädringskomponenterna från WP håller hög klass liksom många andra fint bearbetade komponenter.
Maskinerna ska finna tillgängliga hos din favorita Husqvarnahandlare under februari och priset hamnar på 53000 svenska kronor.
Se fler bilder i nedan galleri.

Annons

Annons