Anders Eriksson blev Världsmästare!

Vi fick ett mejl från Anders Eriksson direkt efter segern i Finland:

”Gårdagen började bra och jag tog ledningen direkt. På det andra provet vurpade Michalik och förlorade nästan en minut till mig. Det gjorde faktiskt mig lite nervös då jag förstod att det var möjligt att säkra guldet. När jag skulle starta det sista provet ledde jag med några sekunder till Boturri . Jag körde nervöst och tyckte det lät konstigt om hojen (inbillning givetvis). Boturri slog mig och vann dagen med ca en sekund. När jag kom i mål så hade organisationen bestämt att de skulle öppna min och Michaliks motor för att mäta storleken på dem så medan jag gick på doping kontroll så fick mina mekaniker öppna motorn. När jag satt och väntade på att försöka klämma fram de droppar som krävs så kom Karolina och berättade att Michalik inte blev bättre än tia så VM guldet var klart!
Kändes helt underbart att kunna avgöra med en tävling kvar. Nu kan jag köra utan press i Skövde och jag ser verkligen fram mot helgen. Nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget till Jönköping. Kl 13 skall jag vara i Huskvarna för att fira Husqvarnas100 års jubileum och det sitter ju inte fel att komma dit som nybliven världsmästare!”

Skriv dina gratulationer här nedan!

Annons

Annons

Senaste utgåvan