Bild
Nästa artikel

Inställt motocross VM i Uddevalla 2018

Nyheter

Efter ett beslut av Uddevalla kommun att dra in bidraget till tävlingen har den arrangerande klubben tvingats ställa in tävlingen. Det blir inget MX GP i Uddevalla i sommar.

Efter mycket om och men har Uddevalla kommun beslutat att dra in stödet till tävlingen. Genom detta blir den ekonomiska risken för stor för den arrangerande klubben, BMK Uddevalla, som ser sig tvingade att ställa in arrangemanget planerat att köras på klassiska Glimmingen den 12 augusti. Synd för alla oss som gillar att sitta på berget och se när världens bästa motocrosskillar gör upp om segern.

I och med beslutet att inte köra MX GP ställs även EMX125 och EMX250 in som var tänkta att köras i anslutning till tävlingen. 

Kommentarer

#1
2018-01-19 17:16

Hm? Uddevalla tycker i motsats till 100% av övriga kommuner att de inte behöver synas och höras i världen? I en världssport där Sverige varit en av giganterna under större delen av sportens existens? En sport som bidragit till att vi haft tre inhemska välkända/ibland världsledande MC-märken (med världskända tillika svenska underleverantörer) delvis under samma tidsperiod. Reda pengar och verklig entreprenörs-goodwill i den verkliga världen.

Alla kommuner har nåt idiotiskt skyskrapebygge, konstverk eller annat av tveksam nytta som oftast är till för att föreviga nån fritidspolitikers existens (på hans eget initiativ) och mer än ofta anges det krystade skälet att " ...det sätter Blattnicksele på kartan!"

Men Pride-parader och skäggbarn finns det alltid engagemang för, det ger ju samhället tusen miljoner miljarder och sätter Sverige på kartan i särklass. Särskoleklass.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.