Zarco ansluter till Reale Avintia Racing för 2020

Nu är det officiellt att fransmannen kommer att vara tillbaka som MotoGP-förare på heltid nästa säsong bakom styret på en Ducati.

Teamets återstående MotoGP-plats för säsongen 2020 har nu fyllts efter att Reale Avinita Racing tillkännagav att Johann Zarco kommer att ställa upp tillsammans med Tito Rabat.

Karel Abraham har tidigare bekräftat att han tvingades lämnat teamet före Jerez-testet i slutet av november. Nu står det klart att tidigare Yamaha, KTM och Honda-föraren Zarco att vara tillbaka som ordinarie MotoGP-förare på en Ducati, efter att ha klippt banden med KTM under pågående säsong, och sedan avslutat säsongen 2019 med LCR Honda Idemitsu. Nu står det alltså klart att dubbla världsmästaren kommer att ansluta till Ducatis satellitteam, Reale Avinita Racing. Detta trots att Johann Zarco varit öppet kritiskt till teamet, och i en färsk intervju med franska Moto Revue förklarar han att han anser att han kör för Ducati, inte Reale Avintia Racing.

Johann Zarco kommenterar: ”Jag är väldigt glad över att officiellt kunna meddela att jag skrivit kontrakt med Ducati för säsongen 2020 i MotoGP genom Reale Avintia Racing Team. Min vänstra fotled återhämtar sig, jag kommer att njuta av min vintervila med familjen och börja träna igen mycket snart!”

Annons

Annons

Senaste utgåvan