Omgruppering på den svenska intercom-branchen!

Duell blir ny importör av Sena.

Häromdagen blev det klart att de två största aktörerna inom intercom på den svenska marknaden får nya importörer. Svenska Vartex från Varberg tar över Cardos breda sortiment och finska Duell tar i sin tur över import och distribution av Senas sortiment av kommunikationsutrustning och hjälmar.

Vartex tar över import och distribution av Cardo.

Fredrik Hedeås på Vartex kommenterar:
Idag är en stor dag för oss på Vartex och detta är INTE ett aprilskämt! För idag den 1 April tar vi över distributionen av Cardo Systems på den svenska marknaden. Vi är mycket hedrade över att få addera detta fina varumärke till vår växande portfölj och laddade till tusen för att sätta igång jobba med deras finfina produkter. Cardo spelar i en klass för sig, alltid först på bollen. Tydliga produktgrupper uppdelade på ett fåtal modeller där man lätt kan få en översikt på vilken av modellerna som passar just användarens specifika behov bäst.

Johan Drapkin från Duell sammanfattar Duells pressrelease:
Finska Duell Corporate, har fått rättigheterna från Sena Europe att sälja sina kommunikationsprodukter. Avtalet har börjat den 3 april och omfattar hela produktutbudet. Senas Bluetooth-baserade kommunikationsenheter kommer att vara tillgängliga i Finland, Sverige och Norge samt i de baltiska staterna Estland, Lettland och Litauen. Senas motorcykelhjälmar finns tillgängliga på alla europeiska marknader som täcks av Duell. Sena började utveckla Bluetooth-baserade kommunikationsenheter år 2010 och idag levererar Sena ett brett utbud av olika enheter för alla behov. Den patenterade Mesh Intercom™ -plattformen är en av de mest innovativa egenskaperna hos Senas produkter och möjliggör att ännu fler förare kan ansluta med en enda knapptryckning. Sena levererar inte bara kommunikationssystem för eftermarknaden utan även integrerade system i Senas hjälmar som täcker hela utbudet av helhjälmar, öppningsbara hjälmar och öppna hjälmar.

Annons

Annons

Senaste utgåvan