Om Bike powered by Motorrad

Chefredaktören Gerry Nordström har jobbat med Bike sedan hösten 1983.

Bikes bakgrund:

Bike i Sverige grundades på våren 1979 av tre herrar: Gunnar Dackevall, Robert Lavér och Kenneth Olausson. På hösten 1983 värvades nuvarande chefredaktören Gerry Nordström över från SMC och MC-Folket, där han jobbat ungefär ett år. 1987 gick det dåvarande Bike-förlaget i konkurs och Gerry Nordström och Mikael Stillman startade ganska snabbt om tidningen under namnet SuperBike (stort Bike, litet Super, detta på grund av att Bike-namnet satt fast i konkursen). Så småningom fick de tillbaka Bike-namnet och Super slängdes bort, samtidigt infördes den nuvarande logotypen. Tidningen såldes 2006 och Gerry startade den svenska utgåvan av den legendariska mc-tidningen Motorrad i januari 2008, år 2019 är vi alltså inne på den tolfte årgången. På så vis fick även svenska motorcyklister ta del av det stora utbud av kvalitetstester av motorcyklar, tillbehör och mc-kläder som är Motorrads signum. Den nya ägaren av Bike valde dock att avveckla tidningen i februari 2019 och frågan gick till Gerry som tog tillbaka ”den förlorade sonen” och slog samman tidningarna till nya Bike powered by Motorrad.

Nu kombinerar vi det bästa av två världar!

Nu står vi inför den krävande uppgiften att förena de två ledande tidningarna i Sverige till en – Bike powered by Motorrad. Båda lägren har kommit att gilla styrkan hos sitt varumärke. Självklart kommer inte alla att bli nöjda, åtminstone inte till en början, lika självklart är också att vi behöver lite tid för att hitta den rätta formen. Synpunkter emottages tacksamt!

Målsättningen står dock klar – det är att göra den absolut bästa tidningen för er läsare. En tidning som kombinerar det bästa av två världar – Bike och Motorrad. Vi vill ta vara på seriositeten och de oerhörda resurserna hos Motorrad och kombinera den med spänningen och ungdomligheten hos Bike. Vi kommer nu också ha mer resurser att satsa hårdare på de lokala svenska artiklarna, att vara där ni läsare är och följa med i det som händer.

Nätet är något där Bike har varit föregångare och just där har vi en tung mantel att axla. Vi vill fortsätta att utveckla hemsidorna, nyhetsbreven och sociala media, och även om det nu till en början känns som att vi tagit ett steg tillbaka då vi flyttat servrarna till ny miljö, är det något vi kommer att satsa stenhårt på framöver. Cirkeln är sluten och nu har vi äntligen hittat hem igen

Bike powered by Motorrad finns också i Norge, Finland och Danmark.

Om du vill annonsera i Bike powered by Motorrad i Sverige, Norge, Finland och Danmark kontaktar du Linus Bankler via e-post linus@bike.se eller telefon 0708-555 662. Klicka här för mer info.


Om du vill prenumerera kan vi erbjuda flera olika alternativ:
* För 695 kronor får du tio nummer Bike powered by Motorrad snyggt inplastad direkt hem i brevlådan (värde 990 kr = du sparar 295 kronor).
* En halvårsprenumeration (5 nr) kostar 395 kronor.
* Du kan också prova på två nummer för 99 kronor.

  Klicka här för beställning av prenumeration.