Nyhet 2020 – Yamaha MT03: Dark Lightning

Yamaha fortsätter att utforska ”The Dark Side” av Japan – den slogan de använder för marknadsföringen av sina MT modeller. Nyheten som släpps nu är en läcker, naken MT-03 som drivs av en mycket fin tvåcylindrig motor, bra fjädringskomponenter och ett utseende som bör tilltala dem som ska köpa sin första stora motorcykel.

Motorn är en 321-kubiks twin med mjuk motorgång – vilket ger ett plus i förarkomfort. Den mjuka motorgången har man fått genom att reducera den upp-och-nedåtgående rörliga massan i motorn i kombination med en noggrann balansering. Motorn har placerats så att den bidrar till att centralicera vikten, vilket i sin tur ger smidigare köregenskaper. Framgaffeln är en ny inverterad 37 mm med gulfärgade ben, baksvingen är längre än vanligt. Både gaffel och bakstötdämpare har en grundinställning som borgar för maximal effektivitet och skarpa köregenskaper.

Instrumenteringen består av en negativ LCD och blinkerserna har LED-ljus. Ergonomin är gjord för att cykeln ska ge samma känsla som de större modellerna. Den kommer i färgerna Ice Fluo, Icon Blue, Midnight Black.

Cykeln kommer att finnas hos mc-handlarna i december 2019.

Annons

Annons

Senaste utgåvan