Ny laddare från CTEK, CT5 POWERSPORT!

PRESSRELEASE 2024-03-06

Förläng livslängden på ditt motorcykelbatteri genom att ladda även under sommaren

Våren är här, och många har börjat plocka fram sina motorcyklar för säsongen. Ett av de största problemen som de flesta motorcykelförare stöter på när de tar ut sin motorcykel från vinterförvaringen, är att batteriet inte har klarat sig, vilket resulterar i att motorcykeln inte startar. Det understryker vikten av att ha en rutin för underhållsladdning. Denna rutin blir allt viktigare eftersom våra motorcyklar blir mer tekniskt avancerade, vilket i sin tur ökar belastningen på och beroendet av batteriet. Om du inte regelbundet laddar ditt motorcykelbatteri, kan det leda till att cellerna laddas ur snabbare än normalt, vilket kan tvinga dig att byta ut batteriet i förtid.
– Vi brukar rekommendera att du laddar ditt batteri varje månad, även under sommaren. Detta hjälper inte bara till att maximera prestandan, det håller också battericellerna friska. Om du inte laddar batteriet regelbundet kan det leda till att cellerna förbrukas snabbare än normalt, vilket innebär att du kan behöva byta ut batteriet i förtid, säger Tony Zeal, på CTEK.
CTEKs CT5 POWERSPORT, utformad speciellt för att ladda och underhålla powersport-batterier erbjuder tre helautomatiska laddnings- och underhållsprogram för blybatterier (inklusive AGM) och litiumbatterier samt en rekondfunktion. Du kan ansluta den direkt till batteriet hur länge som helst, den kommer varken att över- eller underladda.
– Om du vill att ditt motorcykelbatteri ska hålla hela säsongen måste du ta hand om det. Du behöver inte vara mekaniker för att veta hur du tar hand om ditt motorcykelbatteri. Var proaktiv och etablera en regelbunden rutin för laddning. Det kan förlänga batteriets livslängd med upp till tre gånger, säger Tony Zeal på CTEK.


Bike har testat den första versionen av CT5 POWERSPORT under ett par säsonger och kan varmt rekommendera den. Det är väldigt smidigt att ha en enda laddare som klarar både traditionella blybatterier och moderna lithiumbatterier om man har några olika hojar i garaget. CTEK CT5 POWERSPORT kostar 995 kronor och du hittar den hos din välsorterade mc-handlare.

Annons

Annons

Senaste utgåvan