MC-branschen visar fortsatt starka siffror

Antalet nyregistrerade tvåhjulingar ökar under årets fem första månader med 5 % för motorcyklar och hela 15 % för mopeder.

-Siffrorna är extra starka när vi tar hänsyn till att vi haft en sämre vår än 2019, två färre registreringsdagar jämfört med maj förra året och naturligtvis den stora osäkerhet Coronapandemin skapat, säger Niklas Kristoffersson, vd Moped- & mc-branschen, i en kommentar.

-För maj månad visar förvisso siffrorna på en viss nedgång med 5 % respektive 8 % men nedgången ligger helt och hållet under månadens inledning och vände den sista veckan där uppgången istället är 12% för motorcyklar respektive 23% för mopedsegmentet. Med en extra osäker och stökig omvärld såväl som hemmamarknad är vi stolta över de ansträngningar distributörer och handlare lagt ner för att kunna visa upp dessa fina siffror, fortsätter Niklas Kristoffersson.

-Nu när våren äntligen slagit igenom i hela landet med sommarvärme på sina håll ser vi fram emot högsäsongen och att få fortsätta leverera fordon, service och tillbehör till marknaden, avslutar Niklas Kristoffersson.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser