INSTÄLLT: Mälaren Runt 2020

Sveriges i särklass största gemensamma körning, Mälaren Runt, körs traditionsenligt alltid tredje lördagen i augusti. Men inte i år, då evenemanget har ställts in.

Evenemanget som årligen lockar runt 20 000 knuttar att ta varvet eller delar av det runt Mälaren blir helt enkelt för stort för att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska kunna hållas.

-Det är självklart jättetråkigt men vi har inget val. Människors hälsa är det viktigaste och vi vill inte bidra till ökad smittspridning och inte heller till att belasta sjukvården om det skulle hända något på färdvägen, säger Johan Ström, Mälaren Runt-general.

-Det blir alltså inga SMC-arrangemang längs vägen men vi kan ju inte hindra någon som eventuellt skulle vilja köra rutten ändå. Jag vill dock uppmana att inte göra det så att inte vårt rykte som knuttar får sig en törn, fortsätter Johan Ström.

 -Nu får vi se fram emot ett hejdundrande arrangemang 2021 istället. Då hoppas vi på att hojfolket ställer upp mangrant och gör det till en riktig manifestation, avrundar Johan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser