Inför GGN – billiga gaffeltips från EMX!

Gotland Grand National närmar sig med stormsteg, och det med ett förmodat deltagarrekord i år, runt 3200 beräknas starta!
Inför racet önskar offroadspecialisterna EMX från Arlanda Stad bjuda på lite tips för att hålla din framgaffel i bästa trim, före, under och efter racet. EMX produkter hittar du hos din välsorterade cross och endurohandlare.

SKF Fork Mud Scraper Kit.

Från välrenommerade SKF kommer ett Fork Mud Scraper Kit som skyddar du dina inre och yttre gaffeltätningar mot inträngande lera. Speciellt under extrema förhållanden som GGN och Kåsan. Kitet monteras enkelt utan att gaffelbenen behöver demonteras och låses med ett rostfritt clips. Kitet kostar 429 kronor.

Polisport transportskydd för gaffeln.

Under transporten av hojen till Gotland vill man ju inte att gaffeln ska börja läcka på grund av övertryck. Då kan man använda sig av denna fiffiga och billiga plastbit från Polisport som sätts fast mellan framhjul och framskärm och därigenom hindrar att gaffeln komprimeras så mycket när man spänner fast bajken på kärran. Kostar 199 kronor.

XC Dust Seal remover.

Efter racet är det väldigt noga att man tar bort de yttre gaffeltätningarna vid tvätt och noga rengör där bakom. Allt för att lera och smuts inte ska ta sig förbi och orsaka att de inre tätningarna börjar läcka. Dock är det väldigt pilligt att få bort dessa. Morakniv, skruvmejsel, FÖRBJUDET! Dust Seal Remover underlättar jobbet och demonterar de yttre tätningarna i ett nafs. Ett klipp för endast 169 kronor.

Har man ändå lyckats få in smuts i packboxarna, behöver det inte vara kört för det. Med en Seal Mate eller en Seal Doctor kan man nå in mellan packbox och framgaffel och lyckas pilla bort det lilla gruskornet eller dammlagret. Seal Mate kostar 139 kronor och Seal Doctor kostar 299 kronor.

Annons

Annons

Senaste utgåvan