Höst-touring, vinterpendling eller Novemberkåsan – Skydda händerna!

Handvärmare från Zeta.

Den kalla årstiden smyger sig på, kallare och kallare för varje dag. Om man som jag pendlar till jobbet varje dag så kan det vara en god idé att titta närmare på lite olika produkter från svenska EMX.
Ovan ett exempel på ett par riktigt rejäla handvärmare från japanska Zeta. De passar utanpå de flesta på marknaden förekommande handtagsskydd och det finns till och med fickor för värmepåsar (heat pads) inbyggda. Kostar 749 kronor.

Lever Grippers.

Varje dag hamnar jag vid minst ett rödljus med hojen. Alla som provat stå med intryckt koppling i ett par minuter i några plusgrader vet att kopplingshandtaget håller minst 10 grader lägre temperatur! Ett smart sätt att slippa tappa fingrarna är dessa ”Lever Grippers” från amerikanska Enduro Engineering. Busenkelt, busbilligt. Kostar endast 229 kronor och monteras med lite värme på någon minut.

Fist Handwear, Frosty Fingers

Har man väl gosat in händerna i sköna handvärmare kanske man inte behöver en jättetjock vinterhandske. EMX:s nyheter från Fist Handwear innehåller bland annat dessa Frosty Fingers som är en smidig vinterhandske för cross och enduro. Handskarna har förböjda fingrar och ett vattenavstötande yttermaterial. Kostar 429 kronor.

Palm Protectors.

Har du nyss kört GGN? Eller siktar du på Novemberkåsan i Bollnäs? För att skydda händerna lite extra under dessa långlopp kan man förstärka det egna skinnet med dessa ”Palm Protectors” från Risk Racing. För endast 109 kronor är det en billig investering för att avsluta tävlingen med hela händer.

Anti Monkey Butt Powder.

För att ytterligare skydda händerna (och andra ställen likväl) kan man innan tävlingen preparera utsatta områden med Anti Monkey Butt Powder. Ett talkliknande pulver som absorberar fukt och minimerar friktionen. En flaska kostar 69 kronor, billig försäkring för att slippa gå som en cowboy i depån efter racet..

EMX produkter hittar du hos din välsorterade cross- och endurohandlare.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser