Förändringar i Endurance-VM – igen

Kalendern för 2021 års Endurance-VM har återigen ändrats. Denna gång är det premiärrundan, Le Mans 24-timmars i Frankrike, som ursprungligen skulle ha körts denna månad som har flyttats fram till 12 juni.

Oschersleben 8-Hours i Tyskland, planerad till 23 maj, har ställts in tills vidare och ett nytt datum är ännu inte bestämt.

Allt beror på den pågående Coronavirus-pandemin och säkerhetsföreskrifterna i olika länder och regioner inom dem, men uttalandet, som utfärdades i dag, beskriver den nuvarande situationen för Endurance-VM 2021:

”På grund av den nuvarande tunga bördan hos sjukhusen har arrangörerna av 24-timmars – Automobile Club de l’Ouest, International Motorcycling Federation FIM och Eurosport Events, promotorn för Endurance-VM, meddelat senareläggandet av 24-timmars, premiärracet för säsongen 2021.

”24-timmars 2021 har flyttats och kommer istället att köras den 12-13 juni på Bugatti Circuit vid Le Mans. Tävlingen kommer att hållas bakom stängda dörrar, precis som 2020, på grund av folkhälsosituationen.

”Som ett resultat av strängare hälsorestriktioner i Tyskland kan Oschersleben 8 timmar inte genomföras den 23 maj. Arrangören, FIM och Eurosport Events tittar redan på möjliga senare datum, längre fram i sommar, för att behålla tävlingen i 2021-kalendern.

”Med justeringen av kalendern är 24-timmars återigen premiärtävlingen för Endurance-VM-säsongen 2021.”

Annons

Annons

Senaste utgåvan