Distinguished Gentlemans Ride till Lidköping

I år arrangeras för första gången en Distinguished Gentleman´s Ride i Lidköping.

Grundaren av Distinguished Gentlemans Ride, Mark Hawwa, hade en vision om att bekämpa den ofta negativa stereotypen kring framförallt män på motorcyklar, och ett foto på skådespelaren Jon Hamm som spelar Don Draper i Mad Men inspirerade honom att satsa på en temakortege för klassiska motorcyklar med välklädda & propra förare. När eventet växte ingick DGR ett samarbete med The Movember Foundation och beslöt sig för att använda intäkter till forskning kring prostatacancer och mäns psykiska hälsa. Förra året samlade 114 000 förare i 102 länder in 6,2 miljoner dollar till The Movember Foundation!

Alla män och kvinnor som kör vintage/klassiska motorcyklar (t ex caféracer, chopper, scrambler, klassisk scooter, bobber mm) och åker med klädkoden ”dapper”, dvs stilig & proper, kan vara med i kortegen. Vi kör givetvis sakta och försiktigt eftersom man saknar en del av den utrustning man normalt har när man åker mc. Du anmäler dig på gentlemansride.com till rätt ride, och får då uppgifter kring startplats och rutt.  Eventet är gratis, men du uppmuntras såklart att skänka en slant vid registreringen. Man kan även sponsra andra förare om man inte själv kan delta.

”Vi har än så länge inte lika många deltagare som de större städerna, men vi hoppas att arrangemanget ska växa över tid”, säger Frida Bäcklund som är med och anordnar Lidköpings ride. ”Det är en fantastisk möjlighet att träffa likasinnade för en trevlig tur tillsammans, samtidigt som man är med och stöttar en god sak.”

Vill man titta på kortegen, kan det vara en god idé att befinna sig runt Nya Stadens Torg vid 11.00 söndagen 29/9. Förutom i Lidköping, anordnas också svenska DGR i Stockholm och Göteborg.

www.gentlemansride.com

https://www.facebook.com/events/336301483920044/

https://se.movember.com/get-involved/distinguished-gentlemans-ride

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: