Dunlop lanserar GP Racer D212

Dunlop GP Racer-serien har länge varit ett populärt val för tävlings- och bandagsförare. I februari börjar nya GP Racer D212 säljas i hela Europa.

Dunlop har redan testat däcket under krävande racing. Den första produktionsklara versionen av GP Racer D212 användes i slutomgången av det franska Superbike-mästerskapet, och hjälpte Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) till seger i båda Supersport-loppen. Prototypdäck hade då tidigare redan testats i Endurance-VM.

GP Racer D212 Render packshot detail view

Ny frontprofil från TT-vinnande GP Pro D212

GP Racer D212 innehåller teknologier som är grundade direkt på Isle of Man TT-vinnande GP Pro D212, men anpassade med fokus på bankörning. Den nya gjutprofilen och stomkonstruktionen är tagna direkt från GP Pro, och ska minska den styrkraft som behövs så att däcket kan göra skarpare och snabbare riktningsändringar än sin föregångare.

Kan anpassas för både för landsvägs- och bankörning

Dunlops senaste Heat Control-teknologi uppges öka däckets motståndskraft mot slitage genom att tillåta en mycket stark och uthållig yttre gummiblandning, samtidigt som den ska ge grepp på racingnivå tack vare den mjukare basgummiblandningen.

Däcket innehåller också den senaste versionen av Dunlops innovativa NTEC-teknologi som tillåter finjustering av lufttrycket, som teknikchefen Sebastien Montet förklarar: ”NTEC tillåter att förare använder lägre lufttryck för bankörning, vilket ger en ökad kontaktyta för maximalt mekaniskt grepp och jämnare slitage utan att kompromissa med förarnas feedback och säkerhet. Både vår senaste Heat Control-teknologi och MultiTread-gummiblandningen har varit viktiga faktorer för att skapa ett bandäck som också kan vinna race på toppnivå.”

Val av gummiblandning för vinnande livslängd

GP Racer D212 har en omarbetad MultiTread-gummiblandning som är gjord för att fungera vid lägre arbetstemperaturer. Både center- och skulder-gummiblandningarna har uppgraderats.

GP Racer D212 finns tillgängligt i ett utbud av Soft, Medium och Endurance gummiblandningar. Den nya Medium-gummiblandningen fokuserar på direkt grepp för ultimata prestanda över kortare sträckor. Den nya Endurance-gummiblandningen ger optimal balans mellan grepp och livslängd.

Det slutliga valet av gummiblandningar gjordes efter ett intensivt testprogram med ledande Superbike- och Endurance-förare som Mahias, Freddy Foray och Julien da Costa.

GP Racer D212 finns till försäljning i följande specifikationer:

120/70ZR17 Fram – slick (medium)

120/70ZR17 Fram – mönstrat (soft och medium)

160/60ZR17 bak – mönstrat

180/55ZR17 bak – mönstrat (medium och Endurance)

190/55ZR17 bak – slick och mönstrat (medium och Endurance)

200/55ZR17 bak – slick och mönstrat (medium och Endurance)

Läs mer om Dunlops däck på www.dunlopmotorcycle.se

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser