Custom Bike Show ställer om

 

På grund av den rådande samhällssituationen med Coronaviruset finns tyvärr inte möjligheten att arrangera ett vanligt Custom Bike Show i juni 2020. Istället kommer Twin Club Mc att arrangera ett ovanligt Custom Bike Show – en virtuell utställning.

Lördag den 6 juni borde det vara Custom Bike Show, i Societetsparken i Norrtälje med massor av häftiga motorcyklar och tusentals besökare. Men i år kommer utställningen och folkfesten att utebli efter restriktionerna från Folkhälsomyndigheten. Arrangören Twin Club mc vill dock ändå kunna erbjuda alla motorcykel-entusiaster en utställning, och kommer därför bjuda in till en virtuell utställning.

Custom Bike Show är ett evenemang som normalt sker den första lördagen i juni . Mc-säsongen startar för många intresserade med ett besök i Societetsparken i centrala Norrtälje. 4000–5000 motorcyklar brukar komma och fylla alla närliggande gator, som för dagen brukar vara omgjorda till parkeringsplatser. I parken brukar det normalt finnas 10 000 besökare – motorcyklister och mc-intresserade i alla åldrar.

Årets utställning blir en helt virtuell händelse, men arrangerad så att den som vill följa det hela digitalt får en upplevelse som i mångt och mycket kan kännas igen från ett vanligt Custom Bike Show. För att nå fram till den visionen har klubben arbetat fram en webbplats med flera ovanliga lösningar.  

-Twin Club Mc har tillsammans med Anders Eriksson på Roslagens Webbyrå arbetat med att skapa en digital mötesplats både för utställare och intresserade besökare. Digitala utställningar är inte ovanligt – men att göra en utställning med flera olika klasser och kombinerad detta med att skapa en spännande digital dag är nytt, säger Ulf Karlsson, medlem i Twin Club Mc, som deltagit utvecklingsarbetet.

För den som är intresserad och vill delta i utställningen så ska man skicka in en eller flera bilder på sin mc. Bilderna placeras i olika forum som motsvarar de olika klasserna i en vanlig utställning. Årets utställning av innehåller klasserna HD-Chopper, Chopper, Custom, Racer, Klassiker och Modifierad Standard.

Tyvärr blir det ingen uttagning till VM, men nytt för i år är att alla som besöker det virtuella evenemanget kan rösta i alla klasser.

Förutom motorcykelutställning kommer det att finnas olika digitala aktiviteter att ta del av under dagen – ett musikprogram, med eventuell livesändning samt olika inslag och händelser som under en vanlig dag i Societetsparken!

Custom Bike Show arrangeras av Twin Club Mc som är en av de äldsta mc-klubbarna i Sverige. Sättet att arrangera utställningen på i år är däremot alldeles nytt!

Mer info: www.custombikeshow.se

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser