Cody Webb världsmästare i SuperEnduro 2018


Eventarrangören Staffan Bergman hade sett till så att VM-finalen i SuperEnduro i år gick av stapeln i Sverige, närmare bestämt i Sparbanken Arena Lidköping, och vilken fantastisk kväll de närmare 3 000 besökarna fick! Amerikanen Cody Webb hade med sig en 17 poängs ledning till Sverige, men den krympte fort då jagande polacken Taddy Blazusiak tog hand om Superpole omgående och även vann första heatet där Webb strulade i kanske årets mest händelserika heat.Andra heatet bjöd även det på brutala krascher i jakten på de värdefulla poängen, men tyvärr fick Blazusiak bryta mot slutet på grund av en trasig bakfjädring. Britten Billy Bolt vann heatet och Webb finåkte slutligen lätt in i mål och tog därmed hem världsmästartiteln!
Tredje heatet blev en uppvisning från kvällens vinnare av deltävlingen Bolt som visade prov på fantastisk åkteknik fastän han är rookie i serien i år. Många i publiken uppskattade troligtvis hans tuffa närkamper ute på banan också.
Juniortiteln togs hem av tysken Kevin Gallas som vann kvällens samtliga heat och 12 av säsongens 20 heat. Tysken Tim Apolle blev Europamästare med bara en missad heatseger under säsongen. Ur svensk synvinkel var det sparsmakat då ingen av våra förare satsar på denna disciplin, men inhoppande Magnus Thor gjorde det bäst av svenskarna och slutade på en elfteplats i Prestigeklassen.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser