Cake väljer papper istället för plast

CAKE, den svenska tillverkaren av elmotorcyklar, har inlett ett tekniskt partnerskap med PaperShell, med syftet att åstadkomma ett hållbart alternativ till plast, lämplig för användning inom fordonsindustrin.

Stefan Ytterborn, grundare och VD för Cake kommenterar: ”Cake grundades för att inspirera till ett nollutsläppssamhälle och det handlar naturligtvis om att noggrant undersöka de bästa möjliga materialen för användning hos våra elmotorcyklar. Vi är glada över att arbeta med PaperShell och hoppas att vi kan spela en avgörande roll för att hitta ett material som kan minimera eller till och med utrota användningen av konventionell plast hos våra motorcyklar. Det här är ett samarbete som i slutändan kommer att gynna hela fordonsbranschen.”

PaperShell är en naturfiberkomposit som uppges vara starkare än plast men med betydligt lägre klimatpåverkan, 0,65 kg CO2e per funktionell enhet (kg) material, jämfört med polypropen (4,95 kg CO2e) eller glasfiber (25,05 kg CO2e). Cake kommer att samarbeta med PaperShell för att utvärdera materialets egenskaper och dess potentiella användning som ett alternativ till vissa plaster som för närvarande används inom produktionen av deras eldrivna motorcyklar.

Annons

Annons

Senaste utgåvan