Bjerkert ny förbundskapten för endurolandslaget

Nu står det klart att Svemos endurosektion har utsett Carl Johan ”Calle” Bjerkert till ny förbundskapten för svenska endurolandslaget.

-Efter att ha letat efter en lämplig och framför allt villig kandidat sedan i våras så visade det sig att Calle var väldigt intresserad och dessutom ville pröva lite nya saker för att få vår satsning att gå framåt, berättar Stefan Holm – ansvarig i elitgruppen. 

-Vi är många som känner Calle sedan tidigare och hur han har fått kämpa för att nå de framgångar som han har haft, vilket vi tror är en stor resurs i syfte att hjälpa andra. Han håller dessutom, sedan många år, på med egen träningsverksamhet och upplevs ha ett naturligt ledarskap. Men den kanske största anledningen var att de förare som tillfrågats ville ha Calle som förbundskapten, avslutar Stefan. 

Carl Johan ” Calle” Bjerkert, är 46 år gammal och bosatt i Eksjö sedan 16 år tillbaka. Han är född och uppvuxen i Vimmerby och tävlar själv fortfarande för Vimmerby MS. Calle började köra motocross som femåring och är nu inne på sin 41 säsong, varav sin 30:e som förare på elit och internationell nivå. Han har och tävlar i motocross, enduro samt rally på mc. 

-Jag driver sedan 1998 eget företag i byggbranschen, men också sedan fem år företag inom träning, coaching, personlig utveckling och föreläsning. Jag tycker om träning i allmänhet och på mc i synnerhet, berättar Calle och fortsätter.

-Att få frågan att bli förbundskapten för endurolandslaget känns otroligt hedrande och fint för mig. Jag hoppas och tror att jag kan tillföra energi, motivation och inspiration till förarna i laget. Att jag även fortfarande är aktiv själv tror jag är ett stort plus. 

-Min önskan nu är att Vi ”rider ut” denna globala pandemi säkert och att vi snart kan återgå till en normalvardag. Vi ses i skogarna, avslutar Calle.

Annons

Annons