Artikelserie enduroljus, del 2 – Funstuf & Nizled

Tre stycken mäktiga 40-wattare i Nizleds största hjälmkit.

Nästa del i presentationen av olika enduroljus, ska visa på vilket stort prisspann det finns mellan olika rimliga lösningar för att lysa upp enduronatten. Bike har valt att visa upp färdiga lösningar som finns att köpa enkelt på den svenska marknaden. Man kan även gå bananas över det orimligt stora utbud som finns på kinesiska web-shopar. Vi litar på att de svenska aktörerna vi kontaktat redan gjort grovjobbet och erbjuder det som de är stolta över och kan stå upp för.

Först ut är stockholmsbaserade Funstuf.se. De erbjuder en webshop som främst huserar olika tillbehör för GoPro-kameror och deras jämlikar med likadant fäste. Men då ägaren själv är en dedikerad endurokille så tog han även upp hjälmlampor i sortimentet, givetvis med GoPro-fäste. I Stefans utbud finns de egna 7- och 9-ledslamporna för dryga tusenlappen, upp till LedX (som vi återkommer till) för 7000 kronor.

Funstufs lampa, 9xled kommer komplett med batteri, batteriväska, laddare och GoProfäste. Smidigt!

Funstuf 9xled är en mycket smidig lösning för endast 1295 kronor för dig som vill prova på mörkerkörning utan att ruinera dig. Det smidiga formatet och plug & play-lösningen gör det enkelt att komma igång. Två lampor får plats på hjälmen utan besvär.

Funstuf 9xled monterad med GoProfäste.

Fakta, Funstuf 9xled hjälmlampa:

Färgtemperatur: 6000 Kelvin

Ljusflöde: Ingen uppgift

Vikt lampa: 175 gram

Diameter lampa: 55 millimeter (52 millimeter lång)

Antal dioder: 9 stycken

Antal ljuslägen: 3 (hög/låg/strobe)

Batteri: 8.4 volt, 8,8 Ah.

Nizleds hjälmkit med tre lampor är mycket gediget och genomarbetat.

I andra änden av prisskalan, men även i utförande, hittar vi Nizled från Örebro med deras största hjälmkit med tre lampor för 9939 kronor (inledningsbilden). Här har vi en härlig mix av grym kvalitet på komponenterna tillsammans med en hantverksmässig finish och rejäl montering. Det här kitet tål tuffa tag! Det fina med Nizleds kit är att man via hemsidan kan konfigurera sitt hjälmkit på egen hand. En till tre lampor, batterier från 5 till 20 amperetimmar eller välja att driva lamporna från hojens eget elsystem. Hemsidan är även ”smart” och hindrar dig från att göra felaktiga kombinationer. Efter beställning monteras lampan i Nizleds lokaler i Örebro och levereras hem till dig. Nizleds hjälm-och fordonslampor har ett flertal segrar i Novemberkåsan bakom sig vilket bevisar dess höga kvalitet och tävlingsutförande.

Kitet bygger på Nizleds egenutvecklade, fläktkylda lampa på 40 watt. Den väger in på löjligt låga 70 gram! Fläktkylningen gör att du slipper stora tunga kylflänsar och lampan fungerar otroligt nog även helt nedsänkt i vatten. Kitet kommer komplett med batteri, laddare och hjälmbåge i supermjuk aluminium (för att skydda lampor och hjälm vid vurpa). Sist men inte minst en smart kabel mellan batteri och lampor med en treläges-switch, av/på/depåläge (7watt) och utformad så att du enkelt fäster den på vätskeryggsäcken för enkelt handhavande. Se ovan bild. Fästena för lamporna är 3d-printade av Nizled och har GoPro-utforming så att de lätt kan tas loss från bågen och användas i andra tillämpningar. Alla delar i kitet finns på lager i Örebro och är olyckan framme så är allting utbytbart och reparerbart. Även linserna för lamporna är utbytbara och finns i sex olika spridningar, från 10 till 45 grader. I kitet med tre lampor är det olika spridning i de tre lamporna för en optimalt bred och lång ljusbild. För att lyxa till det lite extra kan man även välja mellan kallvitt och varmvitt utförande på Nizleds 40 wattslampor baserat på smak och förarens ålder. Niklas på Nizled berättar att när man passerat 50 så föredrar i stort sett alla det varmvita ljuset.

Fakta, Nizled Hjälmkit med 3 lampor:

Färgtemperatur: 5000 Kelvin (varmvitt) eller 6500 Kelvin (kallvitt)

Ljusflöde: 4100 lumen per lampa (totalt 12 300 lumen)

Vikt lampa: 70 gram x 3 (totalt

Diameter lampa: 55 millimeter (53 millimeter lång)

Antal dioder: 4 stycken per lampa

Antal ljuslägen: 3 (on/off/depå)

Batteri: 14,8 volt, 15 Ah

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser