Bild
Nästa artikel
Honda Riding Assist-e.

Självbalanserande el-motorcykel från Honda

Nyheter

Honda kommer till Tokyo Motor Show med en självkörande elektrisk koncepthoj, var är framtiden på väg egentligen?

Vi har sett elektriska motorcyklar, vissa till och med i produktion samt till försäljning, samt fascinerande koncept med robotförare och självbalansering. Båda två är faktorer som tar lite udden av några av motorcykelkörningens riktiga guldkorn. Men vi har kunnat acceptera teknikerna hyggligt var för sig.
 
Nu kommer Honda Riding Assist-e, en motorcykel som sammanför både eldrift samt självkörning, och frågan är hur motorcyklister världen över kommer reagera. Skämt åt sido, så är det kul när motorcykeltillverkarna tänjer lite på gränserna med den här typen av koncept.
 
Just Honda Riding Assist-e skiljer sig inte så mycket från tillverkarens självbalanserande koncept som visades upp senaste CES-mässan. Den stora nyheten är att Honda visar upp en helt eldriven drivlina. Chassit ser ut att bestå av en ram av stålrör tillsammans med en tuff singelsving. Den moderna TFT-instrumenteringen ger oss även förhoppningar om lite förnyelse även på det området.
 

Honda Riding Assist-e.
Honda Riding Assist-e.
Honda Riding Assist-e.
Honda Riding Assist-e.
Honda Riding Assist-e.
Honda Riding Assist-e.
Honda Riding Assist-e.

Kommentarer

#1
2017-09-30 08:50

Motorsykkelkjøringens grunnleggende fasinasjon er for meg mestring og adrenalin. Dette konseptet virker like spennende å mestre som en stressless og en TV...

#2
2017-09-30 11:42

Härliga innovationer har tagit mänskligheten från dragiga grottor, via mysiga lägerelden o nu självbalanserade elektrobikes!
Ser en ram från NC700 och en kardan, bra!.
Batterierna lågt placerad, utmärkt.
Balansassist vid låg fart och stillastående, perfekt för åldrande bikers med balansproblem men bibehållet sug på en tur på hoj.
Lämplig också för dagens små personer med korta ben.
För egen del unnar jag kommande släkten just den här manicken.

#3
2017-10-02 17:09

Hehe ser ut som en PW50 :)

#4
2017-10-13 17:42

Det kan bli ännu värre för nästa generation bikers när Jammas Motoroid tar över hojen när den ska sportas. Ingen idé att käfta emot. Hen har både AI och muskler av stål med överlägsen styrka.
http://www.visordown.com/sites/default/files/field/image/Yamaha%20Motobo...

#5
2017-10-21 10:52

@WR
Synd att Riding A-e inte liknar Super Cub istället, den har sålt jättebra.
Världsbäst faktiskt med 100 miljoner ex.
Fyrdubbelt mot tidernas näst bäst säljande fordonsmodell på klotet, VW "Beetle".

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.