MotoGP: Vilken förställning!

Förutsägbarhet är synonymt med tristess och länge såg det ut som att Moto GP på Circuit of the Americas skulle bli just det. Marquez gick loss från pole-position, fick en klar ledning och lät resten göra upp om vem som skulle bli bäst av förlorarna. Detta tills han föll för frestelsen att visa sig på styva linan och fick ett framhjulssläpp och var ute ur loppet – trots att han i panik försökte få igång hojen och återuppta racet.

Detta gav Rossi ledningen och eftersom hela HRC kraschade ut – Crutchlow (eller är det Crashlow det stavas?) vurpade och Lorenzos kedja hoppade av. Resten av loppet blev en intensiv duell mellan Alex Rins på Suzuki och Valentino Rossi på Yamaha.

Rossi hade en ledning på ungefär en halv sekund fram till det var 4 varv kvar – då kom Rins ikapp och förbi och vad Rossi än försökte kunde han inte på allvar hota den nye ledaren. Jack Miller verkar ha fått ordning på sin körning och verkar mer vuxen än vi någonsin sett honom tidigare. Det resulterade i att han tog sin Pramac Ducati till den sista pallplatsen – framför båda Ducati-fabrikcyklarna.

Saker att glädjas år:

Suzuki har kommit så långt i sitt relativt långsamma utvecklingsarbete att cykeln i år är en faktor att räkna med. Det var också ett klokt drag för att hålla Rins och låt den mer osäkra Ianonne hitta annat jobb.

Också glädjande: Ålder är inget hinder – och alla Moto GP fans kan vara tacksamma för det. Ett Moto GP utan Rossi? Låt oss hellre prata om något annat….

Nu flyttar MotoGP-cirkusen över till Europa där man kör på Jerez den 5 maj.

Poängställning i MotoGP efter Circuit of the Americas

Pos.föraremärkeNationpoläng
1Andrea DOVIZIOSODucatiITA54
2Valentino ROSSIYamahaITA51
3Alex RINSSuzukiSPA49
4Marc MARQUEZHondaSPA45
5Danilo PETRUCCIDucatiITA30
6Jack MILLERDucatiAUS29
7Takaaki NAKAGAMIHondaJPN22
8Cal CRUTCHLOWHondaGBR19
9Pol ESPARGAROKTMSPA18
10Fabio QUARTARAROYamahaFRA17
11Franco MORBIDELLIYamahaITA16
12Maverick VIÑALESYamahaSPA14
13Aleix ESPARGAROApriliaSPA13
14Francesco BAGNAIADucatiITA9
15Joan MIRSuzukiSPA8
16Miguel OLIVEIRAKTMPOR7
17Jorge LORENZOHondaSPA7
18Andrea IANNONEApriliaITA6
19Johann ZARCOKTMFRA5
20Tito RABATDucatiSPA1
21Hafizh SYAHRINKTMMAL
22Karel ABRAHAMDucatiCZE

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: