ExploreBike: Stångebroslaget

Stångebroslaget är en deltävling i den svenska enduroklassikern tillsammans med Gotland Grand National och Ränneslättsloppet. Efter att jag under förra året bland annat körde Gotland Grand National på min Yamaha Ténéré 700, var det nu dags att ta sig an Stångebroslaget.

I motionsklasserna är det ett antal hundra förväntansfulla deltagare som efter besiktning ställs upp i nummerordning längs startleden.

Min Yamaha Ténéré 700 är utrustad med Yamahas motorbågar, rallysadel och hasplåt. Jag kör på Michelin Starcross 6 med Michelin 4 mm Ultra Heavy Duty slang. Starcross 6 är ett nyutvecklat däck med rejäl slitstyrka och väldigt bra grepp även för en stor hoj.

Starten går genom att man spränger en pentylstubin på startsträckan. En smäll som vare sig förare eller åskådare missar.

Banan består av många olika typer av terräng såsom sand, lera, stenpartier, rötter och gräs. En riktigt rolig bana som bjuder på massiv körglädje under det drygt 20 km långa varvet. Körtiden i motionsklasserna är 2 timmar med en timmes respittid.

Trött och nöjd efter målgången. Hojen fungerade otroligt bra över hela banan och de tekniska partierna med bland annat branta stenhällar hanterades utan några större missöden.

Stort tack till både publik och medåkare för glada tillrop och uppmuntran längs spåret. Ett fantastiskt väl genomfört arrangemang med härlig atmosfär.

Medaljen smakade otroligt bra!

ExploreBike:

ExploreBike är motorcykeläventyrare och skribent på Bike.se. Global Ride är ett projekt där målet är att köra motorcykel på alla jordens kontinenter.

www.explorebike.se

Annons

Annons

Senaste utgåvan