ExploreBike: Provkörningshelg

Under helgen var det mc-mässa i Malmö med fokus på provkörning. Nästan alla märken fanns representerade och det var möjligt att testa i princip alla nya hojar på marknaden.

Civil MC-resurs är en ny typ av förmåga som skall användas vid kriser och för totalförsvaret. FMCK genomför utbildningen på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Maria Juul (ovan) var en av de som gått den första utbildningsomgången.

Provkörningsbanan var förlagd till Bulltoftaområdet och sträckte sig över ca 800 meter. Banan erbjöd raksträckor, olika typer av kurvor och en del körning mellan koner.

På området fanns inte bara motorcyklar utan även matvagnar, uppvisning med stuntförare samt olika utställare och produkter.

Vanligtvis kör jag äventyrshoj i form av min Yamaha Ténéré 700 men vid ett sånt här tillfälle är det roligt att ge sig ut och testa lite olika typer av hojar såsom Yamaha Niken (ovan) och den nya Yamaha R7 (nedan).

Christian Söfgren (nedan) var en av de ansvariga för Yamahas del på mässan. Till vardags arbetar han med eftermarknadsprodukter och under helgen hade han bland annat med sig Yamahas nya Adventure Rally-ställ.

Hos Yamaha fanns det ca 20 olika hojar och möjlighet att träffa tekniker och produktspecialister för att verkligen få svar på alla frågor om de olika maskinerna.

ExploreBike:

ExploreBike är motorcykeläventyrare och skribent på Bike.se. Global Ride är ett projekt där målet är att köra motorcykel på alla jordens kontinenter.

www.explorebike.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: