ExploreBike: Kurs hos Yamaha Motor Academy

Yamaha har sedan 2021 format Yamaha Motor Academy som samlar alla deras utbildningar inom teknik och kundservice under en plattform. Under våren genomfördes deras utbildning Technician 2 på Yamaha Motor Scandinavias huvudkontor i Stockholm.

Andreas Styff (ovan) är teknisk chef på Yamaha Motor Scandinavia och är den som leder de tekniska kurserna Technician 1 och 2.

Technician 1 ger en grundlig utbildning för de tekniker som genomför periodiskt underhåll och består av ett antal delar inom bränslesystem, motorkomponenter, kylning, smörjning, transmission, chassi m.m.

– Utöver grunden så ges särskilda utbildningar för varje modell och kontinuerliga uppdateringar på ny teknologi, berättar Andreas.

Technincian 2 är en fördjupad utbildning som ger specialistkunskaper inom de olika systemen och metoder för eventuell diagnostik. Utbildningen är mer fokuserad på elsystem, datanätverk, motorstyrning m.m.

– Utbildningen är avancerad och ger våra tekniker en mycket gedigen grund att stå på för att hantera bland annat de elfordon som nu kommer starkt i branschen, säger Andreas.

Båda utbildningarna inleds med en omfattande webbaserad utbildning innan eleverna genomför den praktiska utbildningen. Under Technician 2 ställs eleverna bland annat inför olika former av ”fel” som skapats av kursledaren och därefter skall de identifiera och åtgärda felet.

Att som ambassadör för Yamaha fått möjlighet att delta på Yamahas tekniska kurser har gett en fördjupad förståelse för hur gedigna produkterna är och vilken kunskap som finns hos Yamahas tekniker. Att kunna lita på att motorcykeln (i mitt fall Yamaha Ténéré 700 World Raid) är driftsäker och även stryktålig är helt centralt för mig som motorcykeläventyrare.

ExploreBike:

ExploreBike är motorcykeläventyrare och skribent på Bike.se. Global Ride är ett projekt där målet är att köra motorcykel på alla jordens kontinenter.

www.explorebike.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: