ExploreBike: Startup för racing

Min originalplan för 2021 var att fortsätta min resa från Nordkap till Godahoppsudden i Sydafrika. Sedan detta inte är möjligt för tillfället har jag tagit mig an en ny utmaning.

Med min Yamaha Ténéré 700 skall jag köra världens största endurotävling – Gotland Grand National. Tävlingen är välkänd för sina tuffa förhållanden och det är långt ifrån alla som startar som tar sig i mål.

Det kommer bli min första endurotävling och jag har nog inte riktigt klart för mig än hur tufft det faktiskt kan bli… som äventyrsåkare kommer mitt fokus att vara på att lyckas ta mig till mållinjen.

Jag kommer behöva träna både kondition, uthållighet och körteknik. Proffsteamet Yamaha Racing Enduro GP Team i Bollebygd kommer att stötta mig under säsongen med coaching och träning.

Teamet är ett av de främsta i världen och har många års erfarenhet från endurotävlingar. Team manager Joakim Johansson och hans bror Björn Johansson har byggt upp teamet under 20 års tid och de har vunnit flera världsmästerskap. Troligen kommer de kunna ge mig lite tips ;-)

För närvarande är min hoj konfigurerad för äventyrskörning och jag kommer nu börja att bygga om den för att passa mer till offroadkörning. Eftersom Dakarrallyt börjar idag så kommer den nog bli lite rallyinspirerad. Beroende på pandemin kommer jag under året eventuellt även att köra någon av de rallytävlingar som finns i Europa.

Ténérén är ett ”multiverktyg” och jag har redan kört på allt från motorvägar till motocrossbanor. Modifieringarna på hojen behöver vara på en nivå att jag enkelt (någon dags jobb) kan återställa hojen för äventyrsåkning, då jag planerar ett antal mindre resor under året.

Några bilder på hojen innan jag börjar mitt bygge – ExploreBike T7 Rally. Återkommer framöver med en rapport.

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Global Ride är ett projekt där jag har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter. På grund av coronaviruset är det just nu inte möjligt att resa och jag har därför beslutat mig för att med min Yamaha Ténéré 700 köra en svensk enduroklassiker (Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National) och 24-timmarstävlingen Gripendygnet.

Läs mer om mig och mitt projekt på www.explorebike.se.

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

%d bloggare gillar detta: