ExploreBike: Uppladdning inför Gotland Grand National

Uppladdningen inför Gotland Grand National har börjat och en viktig del av förberedelserna inför de endurotävlingar som jag kör med min Yamaha Ténéré 700 är kosten. Jeanette Blomster är utvecklingsansvarig på Vitargo, som tagit fram ett särskilt kostprogram för enduro- och motocrossåkare.

– Ett kostprogram är såklart individuellt, men här har vi försökt göra en generell och enkel plan för en person som skall köra en endurotävling på 2-3 timmar, säger Jeanette.

Uppladdningen påbörjas under ca en vecka innan tävlingen och huvudfokuset är att se till så kroppen har fulla energireserver.

– Vi ser ibland att man glömmer bort att fokusera på kosten, trots att det är en mycket enkel del för att få till en bra tävling. Vi hoppas kunna ge lite uppslag till hur man kan lägga upp det genom dessa råd, säger Jeanette.

Kostprogrammet hittar du på Vitargos hemsida (https://vitargo.se/enduro/motocross).

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Linus (ExploreBike) är motorcykeläventyrare och bloggare på Bike.se. Global Ride är ett projekt där han med sin Yamaha Ténéré 700 har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter.

ExploreBike Motorcycle Adventure School:

Kursen ger dig all kunskap du behöver för att planera, förbereda och genomföra en äventyrlig motorcykelresa. Kursen är framtagen av ExploreBike i samarbete med Yamaha, Michelin och Klim.

www.motorcycleadventureschool.se

Följ ExploreBike:

Web: www.explorebike.se

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: